Způsoby autentizace uživatelů v IS - Nazaryan, Armen (2010)
Abstrakt Cíle práce byly informovat nezasvěceného i mírně zasvěceného čtenáře z oblasti informačních technologií do charakteristiky autentizacích technologií, jejich výhod a nevýhod a následného porovnání způsobů přihlašování. Práce přibližuje proces implementace a charakterizuje její příklady. Praktická část dokazuje nedokonalost techniky a chyby některých biometrických metod zabezpečení. Struktura práce je rozdělena do 4 základních kapitol, a sice Způsoby autentizace, Základní charakteristiky jména a hesla, a jejich správného používání, proces implementace a praktická část, kde s dvěma pokusy o prolomení biometrického zabezpečení. Oba dva pokusy byly zároveň mým přínosem k tématu způsoby autentizace. Cenná zkušenost, kterou jsem získal při plnění pokusů, mi přinesla více snahy, vést si citlivé údaje v co největší opatrnosti.