Způsoby autentizace uživatelů v IS - Nazaryan, Armen; Balada, Jakub; Buchalcevová, Alena, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Abstrakt Cíle práce byly informovat nezasvěceného i mírně zasvěceného čtenáře z oblasti informačních technologií do charakteristiky autentizacích technologií, jejich výhod a nevýhod a následného porovnání způsobů přihlašování. Práce přibližuje proces implementace a charakterizuje její příklady. Praktická část dokazuje nedokonalost techniky a chyby některých biometrických metod zabezpečení. Struktura práce je rozdělena do 4 základních kapitol, a sice Způsoby autentizace, Základní charakteristiky jména a hesla, a jejich správného používání, proces implementace a praktická část, kde s dvěma pokusy o prolomení biometrického zabezpečení. Oba dva pokusy byly zároveň mým přínosem k tématu způsoby autentizace. Cenná zkušenost, kterou jsem získal při plnění pokusů, mi přinesla více snahy, vést si citlivé údaje v co největší opatrnosti.
Vedoucí práce: Jakub Balada
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2010
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses