Analýza demografických změn ve vztahu k solidaritě a ekvivalenci důchodového systému České republiky - Barták, Lukáš; Poláková, Olga, 1944-; Vebrová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Práce je zaměřena na zkoumání souvislostí dlouhodobých demografických a ekonomických predikcí očekávaného vývoje v České republice a jejich vztahu k osobní svobodě, solidaritě a ekvivalenci v systému sociálního zabezpečení. Cílem práce je formulování socioekonomických argumentů, které by podrobily dosavadní myšlenkové postoje v oblasti prognóz vzdáleného vývoje jistému stupni prověření a poukázaly na nutnost zkoumání problematiky v širším spektru. To by mělo zahrnovat i další významné trendy a ukazatele, které mohou mít vliv na pokřivení či vychýlení stávajících projekcí. Praktická část práce je věnována vyčíslení aktuálního stavu ekvivalence a solidarity jednotlivých příjmových skupin v důchodovém systému České republiky a srovnání těchto empirických dat s možnými teoretickými východisky reforem stávajícího systému.
Vedoucí práce: Olga Poláková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses