Účtovníctvo územných samosprávnych celkov na Slovensku - Chomiszáková, Viktória; Svoboda, Michal, 1983-; Hálek, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Predmetom práce je analýza finančného hospodárenie obce a finančná analýza účtovníctva obce. Prvá teoretická časť pojednáva o právnej úprave postavenia obcí, ich vnútornej štruktúre a nástrojoch finančného hospodárenie. Ďalej sa práca zaoberá postupmi vedenia účtovníctva v oblasti územnej samosprávy. V druhej časti práce boli využité teoretické vedomosti na vypracovanie hospodárskej a finančnej analýzy obce Vojčice v rokoch 2010 -2011. Praktická časť obsahuje analýzu príjmov a výdavkov obce a analýzu plnenia rozpočtu v sledovanom období. V poslednej časti je spracovaná vertikálna a horizontálna analýza účtovných výkazov obce.
Vedoucí práce: Michal Svoboda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses