Postavení a role manažera (v kontextu genderové diverzity) - Křečková, Alena (2013)
Práce vychází z postavení ženy ve společnosti v různých historických obdobích od pravěku po období feministického hnutí. Popisuje roli současné ženy na pracovním trhu a životní styl manažerek snažících se skloubit profesní a rodinný život. Práce představuje osobnostní předpoklady správného manažera, různé styly vedení a kariérní dráhu manažerek. Další část představuje management genderových vztahů a vysvětluje genderovou problematiku v rámci organizace. Práce obsahuje návrhy na podporu profesního uplatnění žen a příklady českých i světových úspěšných manažerek. Na závěr seznamuje s názory studentek a studentů Vysoké školy ekonomické v Praze a samotných žen na danou problematiku.