Postavení a role manažera (v kontextu genderové diverzity) - Křečková, Alena; Filipová, Alena, 1965-; Zeman, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Práce vychází z postavení ženy ve společnosti v různých historických obdobích od pravěku po období feministického hnutí. Popisuje roli současné ženy na pracovním trhu a životní styl manažerek snažících se skloubit profesní a rodinný život. Práce představuje osobnostní předpoklady správného manažera, různé styly vedení a kariérní dráhu manažerek. Další část představuje management genderových vztahů a vysvětluje genderovou problematiku v rámci organizace. Práce obsahuje návrhy na podporu profesního uplatnění žen a příklady českých i světových úspěšných manažerek. Na závěr seznamuje s názory studentek a studentů Vysoké školy ekonomické v Praze a samotných žen na danou problematiku.
Vedoucí práce: Alena Filipová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses