Aktuální otázky pojistných podvodů - Beneš, František (2013)
Bakalářská práce na téma aktuální otázky pojistných podvodů pojednává o pojistných podvodech, jejichž počet se v posledních letech stále zvyšuje a kterým jsou pojišťovny nuceny aktivně čelit. Práce se v teoretické části věnuje pojistným podvodům v obecné rovině, tedy jejich charakteristice, jejich legislativní úpravě a typickými způsoby jejich páchání v oblasti neživotního pojištění. V praktické části pak práce přibližuje, jak pojišťovny přistupují k řešení problematiky pojistných podvodů a jaké nástroje využívají v boji proti podvodům. Dále se také zabývá příčinami nárůstu počtu pojistných podvodů v posledních letech a uvádí konkrétní příklady pojistných podvodů z nedávné historie.