Budoucnost slunečních elektráren v Čechách - Choutka, Tomáš; Zemplinerová, Alena; Koubek, Ivo, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Tato diplomová práce na téma "Budoucnost slunečních elektráren v České republice" se věnuje charakteristikám výroby elektrické energie ze slunečních elektráren, které jsou zvýhodněny mnohými legislativními opatřeními. Momentálně se nacházíme v době, kdy většina zemí v Evropě snižuje výkupní ceny elektrické energie ze slunečních elektráren z důvodu neúnosného zatížení spotřebitelů elektřiny i státního rozpočtu. Cílem práce je analyzovat důsledky státních dotací do slunečních elektráren a pomocí modelu pro výpočet návratnosti investice vysvětlit nárůst ve vývoji instalovaného výkonu slunečních elektráren. Tato práce poukazuje na to, že dotace jsou stále velmi vysoké a zájem o výstavbu slunečních elektráren bude trvat i nadále dokud budou platit takto výhodné podmínky. Tato situace v konečném důsledku přinese další dodatečné náklady pro koncové spotřebitele elektrické energie.
Vedoucí práce: Alena Zemplinerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomická analýza [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses