Vliv těžebního průmyslu na ekonomický rozvoj země (případ Botswany a Zambie) - Buryan, Šimon; Cihelková, Eva, 1952-; Jeníček, Vladimír, 1932-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Cíl této práce je analyzovat vliv těžebního odvětví na ekonomický rozvoj zemí. V rámci práce je zkoumáno, zda skutečně ekonomiky bohaté na nerostné suroviny tíhnou k slabému ekonomickému rozvoji, a co může být příčinou této skutečnosti. První kapitola zkoumá vliv těžebního odvětví na ekonomický rozvoj na základě dostupných teorií a studií. Druhá kapitola je zaměřena na současné mezinárodní standardy těžebního odvětví. Třetí kapitola zkoumá případ rozdílného vývoje dvou ekonomik bohatých na nerostné zdroje, Botswany a Zambie.
Vedoucí práce: Eva Cihelková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses