Odlišnosti českých domácností v jejichž čele stojí muž a žena - Kratochvílová, Pavla (2013)
Práce se zaměřuje na popis rozdílů v příjmech domácností s ohledem na pohlaví osoby v čele domácnosti. S využitím statistických nástrojů MS Excel a R-Project se pokoušíme popsat příčiny rozdílů příjmů domácností podle vybraných proměnných, jako je např. vzdělání domácnosti, věk osoby v čele, její sociální status a další. V práci je zkonstruovány regresní modely příjmů domácností podle pohlaví osoby v čele pro ekonomicky aktivní domácnosti