Odlišnosti českých domácností v jejichž čele stojí muž a žena - Kratochvílová, Pavla; Bartošová, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Dudová, Zuzana (2013)
Práce se zaměřuje na popis rozdílů v příjmech domácností s ohledem na pohlaví osoby v čele domácnosti. S využitím statistických nástrojů MS Excel a R-Project se pokoušíme popsat příčiny rozdílů příjmů domácností podle vybraných proměnných, jako je např. vzdělání domácnosti, věk osoby v čele, její sociální status a další. V práci je zkonstruovány regresní modely příjmů domácností podle pohlaví osoby v čele pro ekonomicky aktivní domácnosti
Vedoucí práce: Jitka Bartošová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2013
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2013
Keywords: domácnosti; příjmy; muži a ženy; modelování a simulace; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; households; income; men and women; modeling and simulation; master's theses