Analýza marketingové komunikace vybrané značky - Valešová, Hana (2012)
Předmětem této bakalářské práce je analýza marketingové komunikace značky čokolády Milka v kampani "Troufni si na jemnost". Vzhledem k důvěrné povaze dat o dané kampani se analýza opírá o veřejně dostupné informace, dotazníkové šetření a vlastní pozorování. Práce je rozdělena do dvou tematických celků. První část se věnuje teoretickým východiskům značky a marketingové komunikace. Praktická část zahrnuje informace o společnosti Kraft Foods, charakteristiku značky Milka a podrobnou analýzu nástrojů marketingové komunikace v kampani "Troufni si na jemnost." Tato data se stala podkladem pro dotazníkové šetření, jehož cílem bylo zjistit úroveň povědomí o dané kampani u stanovené cílové skupiny. Na základě všech zjištěných poznatků práce zhodnotila komunikační efekt kampaně a pomocí SWOT analýzy definovala její silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby.