Aplikace teorie her dvou hráčů v ekonomii - Tichá, Michaela (2013)
Diplomová práce pojednává o vybraných aplikacích teorie her v ekonomii. Je rozčleněna do dvou hlavních kapitol - na teoretickou část a praktickou část. V teoretické části se zabývá jednak klasickou teorií her a jednak teorií her s vektorovou výplatní funkcí. Jsou vysvětleny základní pojmy v klasické teorii her a je podrobně rozebrána aplikace klasické teorie her na model duopolu. V teorii her s vektorovou výplatní funkcí je v práci zahrnuto vysvětlení základních pojmů a popis jednoho z možných konceptů řešení, které jsem převzala ze své předchozí práce. Následuje praktická část, která obsahuje dvě úlohy. Obě jsou reálnou aplikací konceptu řešení hry s vektorovou výplatní funkcí, který je popsán v teoretické části.