Společná zemědělská politika a její dopady na životní prostředí - Kašparová, Jaroslava; Bič, Josef; Formanová, Věra, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Diplomová práce na téma Společná zemědělská politika a její dopady na životní prostředí se zabývá vývojem SZP EU od jejího počátku až do součanosti, mapuje potřeby EU a jejích obyvatel od poválečných dob, přes hospodářské recese a největší rozšíření EU v roce 2004, kdy bylo zapotřebí upravovat pravidla fungování a finanční stránku SZP EU, tak aby splňovala kritéria společnosti a trhů dané doby. V rámci celé práce jsou vyzdvihovány environmentální aspekty SZP EU a celkový posun dané politiky k současnému trendu ochrany životního prostředí, který je znatelnější s každou další reformou SZP.
Vedoucí práce: Josef Bič
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: evropská integrace [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses