Vztahy EU a Austrálie mění se jejich kvalita? - Ježová, Zdeňka (2012)
Diplomová práce se zabývá kvalitou vztahů mezi Austrálií a Evropskou unií. V rámci práce je sledována vzájemná spolupráce od 60. let 20. století po současnost. Hodnocen je vývoj právně institucionálního rámce vzájemných vztahů i vývoj charakteru ekonomických a obchodních vztahů obou partnerů. Nastíněny jsou rovněž problémy, které doprovázely rozvoj spolupráce v minulosti, a překážky, které brání jejímu dalšímu prohlubování v současnosti. Dále se práce zabývá výsledky dosavadního vývoje, hodnotí současný stav vztahů a poskytuje výhled do budoucna.