Typologie současné ekonomické krize v Evropě - Hercegová, Jana; Hnát, Pavel, 1981-; Neumann, Pavel, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Diplomová práce se zabývá ekonomickou krizi, která vypukla v roce 2007 a která počtem zasažených zemí a objemem vynaložené finanční pomoci přesahuje Velkou hospodářskou krizi nebo asijskou krizi. Úvod je věnovaný teorii finančních krizí a komparaci předkrizových období (build-up) a spouštěcích událostí (trigger points) krizí 20. a 21. století. Výstupem srovnání jsou společné prvky těchto krizí. Druhá část práce popisuje předkrizový vývoj a spouštěcí události hypoteční krize v USA. Následuje zařazení krize do typologie, kde jsou využité poznatky předešlé teoretické části. Poslední část je zaměřena na vývoj krize v EU s užším zaměřením na dopady krize v eurozóně.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses