Projekt SEPA a jeho aplikace - Chobotská, Jitka; Schlossberger, Otakar, 1958-; Derner, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Bakalářská práce na téma "Projekt SEPA a jeho aplikace" pojednává o novém nařízení "end-dates" a jeho termínech pro přechod na bezhotovostní úhradu SEPA a přímé inkaso SEPA. Práce se v teoretické části zabývá postupnou tvorbou projektu, současností i predikcí předpokládaného vývoje v budoucnosti. Rovněž se zaměřuje na legislativní úpravu, zakládající subjekty, popis bezhotovostní úhrady, inkasa SEPA a platební karty SEPA, přičemž klade důraz i na moderní trendy v podobě využití e-plateb a m-plateb. Praktická část je vyhrazena pro analýzu vybraných českých bank a jejich poplatků ve vnitrostátním a zejména v přeshraničním platebním styku se zaměřením na fyzické osoby.
Vedoucí práce: Otakar Schlossberger
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses