Metody daňových odhadů důchodových daní - Vu Van, Hung; Bayer, Ondřej; Vítek, Leoš, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou odhadování výnosu důchodových daní. Hlavním cílem je identifikovat faktory ovlivňující prognózování daňového výnosu a následně vytvořit modely odhadů z příjmů důchodových daní. Ke splnění daného cíle je použita metoda analýzy. Pomocí regresní analýzy lze vyjádřit závislost na vybraných makroekonomických indikátorech, které byly zvoleny pro modelování jako vysvětlující proměnné. Následně byla testována i kvalita prognostického modelu. Celkové výsledky odhadů ve srovnání se skutečností dávaly poměrně dobré výsledky, ikdyž závislost na určitých makroekonomických ukazatelech nebyly velmi těsné.
Vedoucí práce: Ondřej Bayer
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses