Vývoj venezuelské opozice - Matějovská, Zuzana; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Nachtigallová, Mariana, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Práce se zabývá postupnými proměnami charakteru opozice ve Venezuele Huga Cháveze. Cílem práce je zjistit, jaký je skutečný charakter zaštiťující koalice La Mesa de la Unidad Democrática - jedná se jen o účelně vytvořené uskupení, které pojí pouze negativní postoj k Chávezově vládě, nebo má koalice potenciál z roztříštěné opozice vytvořit jednotnou politickou sílu trvalého charakteru? Práce postupně sleduje události před nástupem Huga Cháveze k moci, v době jeho vlády a hlouběji rozebírá události parlamentních voleb v roce 2010, opoziční primárky a prezidentské volby v roce 2012.
Vedoucí práce: Vladimíra Dvořáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses