Revize Maastrichtských kritérií z pohledu konvergujících zemí EU po zkušenostech z přijetí společné měny euro - Kolář, Ladislav; Bič, Josef; Karpová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Práce analyzuje příčiny hospodářských problémů zemí tzv. jižního křídla z pohledu vhodnosti přijetí společné měny Euro. Hlavním záběrem práce je aplikace teorie OCA prof. Mundella a Taylorova pravidla na tyto země a na základě rozboru této aplikace jsou navržena vhodná doplnění Maastrichtských kritérií. Tato doplnění se týkají hlavně reálné konvergence a veličin, které nám pomáhají zkoumat, zda tato reálná konvergence probíhá.
Vedoucí práce: Josef Bič
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses