Železniční doprava po východním rozšíření EU se zaměřením na vybrané státy - Míšková, Lenka; Vošta, Milan, 1962-; Kašpar, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Diplomová práce se zaměřuje na analýzu trhu železniční dopravy v Evropské unii. Důraz je kladen na pobaltské státy -- Litvu, Lotyšsko a Estonsko, tedy země, které spolu s dalšími zeměmi střední a východní Evropy vstoupily v roce 2004 do Evropské unie. Práce popisuje pozici železniční dopravy (osobní i nákladní) v rámci dopravního systému v zemích EU a poskytuje informace o jejím ekonomickém rozvoji během posledních let a o současné situaci. Analyzuje slabé a silné stránky železniční dopravy v porovnání s ostatními druhy dopravy. Část práce je zaměřena na evropskou dopravní politiku, na vývoj, kterého bylo dosaženo v posledních desetiletích, a na budoucí trendy v této oblasti. Součástí je i podkapitola věnovaná železničnímu spojení mezi Evropskou unií a Asií.
Vedoucí práce: Milan Vošta
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses