Analýza trhu slevových serverů - Řeháková, Jana (2012)
Cílem diplomové práce je zachycení vývoje a současné situace na trhu slevových serverů v České republice. Práce se skládá ze sedmi kapitol a je rozdělena na teoretickou a praktickou část. První kapitola porovnává online obchodování s klasickým obchodem a popisuje nové možnosti marketingové komunikace v prostředí internetu. Druhá kapitola se zabývá teorií kolektivního nakupování se slevou. Třetí kapitola mapuje na základě sekundárního výzkumu situaci na českém slevovém trhu od jeho počátku po současnost. Čtvrtá kapitola zkoumá prostřednictvím primárního výzkumu nákupní chování spotřebitelů na slevových serverech. Pátá kapitola je věnována primárnímu výzkumu určenému českým slevovým portálům. Šestá kapitola zjišťuje na základě primárního výzkumu reálné zkušenosti firem s prodejem přes slevové servery. Sedmá, závěrečná kapitola se zabývá srovnáním výsledků provedených dotazníkových šetření a v jejím závěru jsou uvedena doporučení určená jednotlivým stranám slevového trhu.