Vztahy EU, UEFA a národních fotbalových federací s dopadem na sportovní soutěže - Čermák, Jan; Novotný, Jiří, 1946 leden 6.-; Kotáb, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Tato diplomová práce pojednává o problematice vztahů mezi Evropskou unií a fotbalovými orgány v Evropě. Je rozdělena na teoretickou a analytickou část. V teoretické části se autor zabývá problematikou ekonomie sportu a postavením sportu v ekonomice zemí EU. Dále vysvětluje ekonomiku sportovních klubů a soutěží. Teoretickou část uzavírá vysvětlení problematiky sportu z pohledu Evropské unie. Analytická část začíná popisem UEFA a systému fotbalu v Evropě. Hlavní částí práce je analýza vztahů EU a UEFA, s dopadem na sportovní soutěže. Popisují se zde zákony EU, které mají vliv na sportovní prostředí a fotbalová pravidla, která jsou v konfliktu se zákony EU. V poslední části je zhodnocení soutěžní vyrovnanosti v Evropě a navržení nástrojů na její zlepšení.
Vedoucí práce: Jiří Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses