Visegrádská skupina vývoj a současné formy spolupráce - Zelená, Kamila; Němcová, Ingeborg, 1957-; Řehořová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Předmětem diplomové práce je vývoj Visegrádské skupiny od jejího založení až po současnost a formy spolupráce. Cílem je poukázat na fungování a smysl Visegrádské skupiny i po splnění cílů, které byly stanoveny při jejím vzniku, a zjistit charakter spolupráce. Práce se zpočátku zabývá historickým vývojem uskupení a významem jediné instituce, a to Mezinárodního visegrádského fondu. Další část se zaobírá postavením zemí Visegrádské skupiny v Evropské unii, konkrétně hlasovacím potenciálem, Východním partnerstvím a předsednictvím skupiny v Radě EU. Nakonec jsou představeny úspěchy spolupráce, které potvrzují fakt, že visegrádská spolupráce má smysl i po splnění původních cílů, ačkoliv se ukázalo, že spolupráce má různý charakter.
Vedoucí práce: Ingeborg Němcová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses