Faktory prosperity společnosti Draco - Moryc, Katarzyna Małgorzata (2012)
Tato práce zabývá se analýzou a na zjištění faktorů, které v oblasti managementu, marketingu, řízení lidských zdrojů a finančním řízení, přispívají k prosperitě podniku, ale také na odhalení faktorů, které prosperitu tohoto podniku ohrožují. Cílem práce je posoudit faktory prosperity společnosti Draco a navrhnout doporučení pro oblast managementu, finančního řízení, marketingu a řízení lidských zdrojů směřující ke zvýšení prosperity společnosti v krátkodobém a dlouhodobém horizontu. Práce je složena ze dvou částí, teoretické a praktické. V teoretické části jsou definované hlavní specifika malých a středních podniků v analyzovaných oblastech. V praktické části práce je provedená analýza polského velkoobchodu s kancelářskými potřebami, podniku Draco, ve všech zmíněných oblastech, výstupem této analýzy jsou krátkodobá a dlouhodobá doporučení vedoucí k zvýšení prosperity podniku Draco.