Možnost využití sociálních sítí v prostředí firmy - Shchapiotkina, Hanna (2013)
Tato bakalářská práce se věnována možnostem využití sociálních sítí v prostředí firmy. V současnosti jsou korporátní sociální sítě velmi důležitým nástrojem pro komunikaci a usnadnění práce uvnitř firem. Proto je užitečné vědět, k čemu slouží firemní sociální sítě a jaké jsou klady a zápory využití těchto nástrojů. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí: teoretické a praktické. První část podává přehled o hlavních sociálních sítích, jak o všeobecných tak i o oborových. Druhá část představuje praktickou realizaci firemní sociální sítě. Případová studie ukazuje výběr a implementaci sociální sítě uvnitř společnosti. Navíc jsou analyzovány potenciální výhody a nevýhody této implementace. Mezi hlavní cíle dané práce patří blíže seznámit čtenáře s fenoménem firemních sociálních sítí, navrhnout řešení ohledně výběru vhodné firemní sociální sítě pro vybranou společnost, následně zjistit a stanovit užitečnost tohoto nástroje pro firemní rozvoj, představit a prozkoumat moderní komunikační technologie na firemní úrovni. Tyto technologie jsou považovány za sociální sítě a jsou určeny ke zlepšení komunikace uvnitř a mezi podniky.