Přeshraniční fúze společností - Janíček, Marcel; Moravec, Tomáš, 1983-; Čadílek, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Diplomová práce pojednává o úpravě přeshraničních fúzí v zákoně o přeměnách ve znění zákona č. 355/2011 Sb. (velká novela). Jejím cílem je ověřit hypotézu, podle podle které právní úprava přeshraničních fúzí v zákoně o přeměnách představuje klíčový aspekt přeshraniční mobility českých společností v rámci EU a efektivní nástroj akvizičních procesů a skupinových reorganizací a konsolidace. Za tímto účelem je jsou analyzovány konkrétních formy přeshraničních fúzí z hlediska možností jejich realizace a jejich možných subjektů a dále proces přeshraniční fúze a jednotlivé instituty v rámci zákona o přeměnách.
Vedoucí práce: Tomáš Moravec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses