Vzdělávací programy Evropské unie a Rady Evropy a jejich spolupráce v oblasti vzdělávání - Vršovská, Jitka; Jeníček, Vladimír, 1932-; Němcová, Ingeborg, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Vzdělávání je dnes neodmyslitelnou součástí našich životů. Každá civilizovaná společnost má na vzdělávání svých občanů zájem, a proto je ochotná investovat do jeho rozvoje. Vzdělávání jako jedna ze současných priorit v Evropě má zajímavý historický vývoj. Téma vzdělávání je velmi komplexní a pro účely této diplomové práce je zúženo z časového hlediska na konec dvacátého a počátek jednadvacátého století a z institucionálního hlediska na vzdělávací programy a aktivity Evropské unie a Rady Evropy. Hlavním cílem této práce je kriticky zhodnotit spolupráci v oblasti vzdělávání na mezinárodní, zejm. celoevropské, úrovni a zdůraznit jak její dosavadní přínosy, tak i přetrvávající překážky a úskalí. Jako ústřední předmět kritického hodnocení byl zvolen populární program Erasmus kvůli jeho rozšířenosti, významném podílu na finančním rozpočtu určeném pro oblast vzdělávání a aktuálnímu diskursu o jeho budoucnosti.
Vedoucí práce: Vladimír Jeníček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses