Hodnotová inovace ve společensky prospěšném podnikání - Trybenekr, Jan (2013)
Diplomová práce nabízí komplexní pohled na oblast sociálního podnikání, které v poslední době po celém světě výrazně získává na významu a popularitě. V teoretické části jsou identifikovány klíčové trendy v tvorbě hodnoty v podnikání ve 21. století, přehledně vysvětlen samotný koncept sociálního podnikání a představeny osobnostní charakteristiky sociálního podnikatele. V praktické části autor popisuje vlastní systematický model pro tvorbu hodnotové inovace a demonstruje jeho účinnost na příkladu reálného projektu z oblasti sociálního podnikání.