Analýza výskytu vybraných spekulativních bublin - Linhartová, Lucie (2013)
Tato diplomová práce se tematicky zaměřuje na oblast psychologické analýzy a zkoumá vývoj akciových kurzů před a po výskytu vybraných spekulativních bublin. Práce se v obecné části zabývá základní deskripcí psychologické analýzy a její vazbou na ostatní akciové analýzy. Dále se práce věnuje spekulativním bublinám. Popisuje druhy bublin, jejich důsledky a uvádí několik praktických příkladů. Analytická část obsahuje analýzu míry volatility a prognózu vývoje akciového kurzu pro jednotlivé spekulativní bubliny. Poslední subkapitola práce je věnována měření provázanosti mezi americkým, britským, německým a japonským trhem.