Analýza výskytu vybraných spekulativních bublin - Linhartová, Lucie; Veselá, Jitka; Le, Simona; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tato diplomová práce se tematicky zaměřuje na oblast psychologické analýzy a zkoumá vývoj akciových kurzů před a po výskytu vybraných spekulativních bublin. Práce se v obecné části zabývá základní deskripcí psychologické analýzy a její vazbou na ostatní akciové analýzy. Dále se práce věnuje spekulativním bublinám. Popisuje druhy bublin, jejich důsledky a uvádí několik praktických příkladů. Analytická část obsahuje analýzu míry volatility a prognózu vývoje akciového kurzu pro jednotlivé spekulativní bubliny. Poslední subkapitola práce je věnována měření provázanosti mezi americkým, britským, německým a japonským trhem.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses