Hospodářská a měnová unie EU z pohledu OCA - Veselý, Jiří; Žamberský, Pavel; Němcová, Ingeborg, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Práce se zabývá teorií optimálních měnových oblastí a její aplikací v případě Hospodářské a měnové unie EU. Práce se nejdříve věnuje historickému vývoji, který předcházel vzniku samotné měnové unie. Následuje část, v níž jsou nastíněna teoretická východiska teorie optimálních měnových oblastí. Zmíněna jsou nejen kritéria, ale i postupný vývoj teorie. V aplikační části se práce věnuje plnění vybraných východisek teorie a to především z pohledu členských států eurozóny, ale i z pohledu ostatních států EU.
Vedoucí práce: Pavel Žamberský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses