Dlouhodobý majetek - účtování, zařazení, evidence - Ulrichová, Tereza (2012)
Cílem mé bakalářské práce je v teoretické části charakterizovat pořizování, účtování, evidenci, zařazení, odpisování a vyřazení dlouhodobého majetku v souladu se zákonem o účetnictví. V praktické části budou uvedeny konkrétní příklady a porovnání vlivu odpisování na hospodářský výsledek a daňovou povinnost. Uvedené postupy budou dokumentovány na údajích z konkrétní firmy. Použití nové formy odpisování, pak bude zobrazeno na příkladu s fiktivními daty.