Insolvenční zákon v praxi - osobní bankrot - Tomasková, Hana; Hejda, Jan, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Drahota, Jiří (2013)
Diplomová práce na téma "Insolvenční zákon v praxi -- osobní bankrot" se zabývá jednou z forem řešení úpadku či hrozícího úpadku dlužných nepodnikatelských subjektů a tou je oddlužení tzv. osobním bankrotem. V práci je sledováno množství podaných a odmítnutých návrhů na povolení oddlužení, jsou shrnuty nejčastější důvody pro jejich podání a chyby v odmítnutých návrzích. Práce analyzuje vývoj oddlužení od roku 2008 se zaměřením na jižní Čechy. V závěru práce je zmíněna právní úprava oddlužení v Rakousku
Vedoucí práce: Jan Hejda
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2013
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2013
Keywords: insolvenční řízení; platební neschopnost; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; insolvency proceedings; insolvency; master's theses