Animačné služby v turistických letoviskách - Fodor, Viktor (2012)
Bakalárska práca sa zaoberá problematikou animačných služieb, ako významnej doplnkovej služby cestovného ruchu. Teoretická časť vymedzuje pojem animácia, približuje jej históriu a vysvetľuje, ktoré faktory ovplyvňujú jej fungovanie. Ďalej je v tejto časti vysvetlená profesia animátora a činnosť animačného tímu. V analytickej časti je na základe dotazníkového výskumu zhodnotená obľúbenosť a popularita animačných služieb. Táto časť taktiež prináša osobný postoj autora k danej téme.