Leasing jako externí zdroj financování - Hůlková, Vendula (2013)
Shrnutí teoretických základů o zdrojích financování investic. Vymezení leasingu, shrnutí aktuálních legislativních podmínek a účetních aspektů spojených s finančním leasingem. Pro porovnání s finančním leasingem zvolen bankovní úvěr. Nastínění současného vývoje leasingu a bankovních úvěrů v České republice, srovnání klíčových výhod a nevýhod. Uvedení konkrétních nabídek financování pro začínajícího podnikatele. Provedení analýz pro výběr vhodné formy financování pomocí aplikace metody diskontovaných výdajů. Zkoumání vlivu způsobu financování investice na rozvahu společnosti a problematika zajištění. Závěrečné doporučení, přičemž výsledky diplomové práce mohou být využity jako podklad pro rozhodování při volbě formy financování investice zejména ve vybrané společnosti, ale mohou být užitečné i pro podnikatelské subjekty, které plánují své investice a stojí před obdobným rozhodnutím