Leasing jako externí zdroj financování - Hůlková, Vendula; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Pevná, Jana; Vyhnálek, Aleš (2013)
Shrnutí teoretických základů o zdrojích financování investic. Vymezení leasingu, shrnutí aktuálních legislativních podmínek a účetních aspektů spojených s finančním leasingem. Pro porovnání s finančním leasingem zvolen bankovní úvěr. Nastínění současného vývoje leasingu a bankovních úvěrů v České republice, srovnání klíčových výhod a nevýhod. Uvedení konkrétních nabídek financování pro začínajícího podnikatele. Provedení analýz pro výběr vhodné formy financování pomocí aplikace metody diskontovaných výdajů. Zkoumání vlivu způsobu financování investice na rozvahu společnosti a problematika zajištění. Závěrečné doporučení, přičemž výsledky diplomové práce mohou být využity jako podklad pro rozhodování při volbě formy financování investice zejména ve vybrané společnosti, ale mohou být užitečné i pro podnikatelské subjekty, které plánují své investice a stojí před obdobným rozhodnutím
Vedoucí práce: Jana Pevná
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2013
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2013
Keywords: investiční bankovnictví; investice; finanční leasing; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; investment banking; investments; financial leasing; master's theses