Návrhy úprav nákladů vlastního kapitálu v modelu CAPM z dat z USA na podmínky ČR - Czerny, Zdeněk; Hlaváč, Jiří; Podškubka, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práce "Návrhy úprav nákladů vlastního kapitálu v modelu CAPM z dat z USA na podmínky ČR" se zabývá úpravami modelu CAPM a jejich praktickou využitelností pro odhad nákladů vlastního kapitálu u podniků působících na území České republiky. Práce se dělí na tři základní celky. První část zahrnuje teorii modelu CAPM, možnosti výpočtu jednotlivých proměnných v modelu a úprav základní rovnice CAPM pro podmínky v ČR. Druhá část je analytická a zabývá se způsoby výpočtu nákladů vlastního kapitálu, které používají znalecké ústavy v České republice. Třetí část se převážně věnuje analýze přirážky pro malou společnost tak, jak ji stanovují znalecké ústavy v ČR a jak by ji bylo možno přesněji odhadnout. Závěrečná část práce se věnuje zkoumání dopadů na výslednou výši nvk při použití různých doporučených rovnic CAPM pro podmínky v ČR.
Vedoucí práce: Jiří Hlaváč
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses