Strategická analýza podniku - Šíšová, Veronika (2013)
Diplomová práce pojednává o strategické analýze podniku. Podnik XY podniká v oblasti potravinářství, vyrábí převážně masné, ovocné a zeleninové výrobky. Práce se zaměřuje na jeho externí analýzu, která odhaluje současnou situaci firmy a možnosti vylepšení jejího postavení. K analýze používám například metodu PEST, Porterův model pěti sil nebo 4C analýzu. Z interní analýzy podniku práce obsahuje analýzu interních zdrojů firmy s výpočtem ukazatelů mobility a fluktuace. Výstupem provedených analýz je SWOT analýza, která shrnuje silné a slabé stránky podniku, její příležitosti a hrozby