Strategická analýza podniku - Šíšová, Veronika; Dvořák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Harantová, Monika (2013)
Diplomová práce pojednává o strategické analýze podniku. Podnik XY podniká v oblasti potravinářství, vyrábí převážně masné, ovocné a zeleninové výrobky. Práce se zaměřuje na jeho externí analýzu, která odhaluje současnou situaci firmy a možnosti vylepšení jejího postavení. K analýze používám například metodu PEST, Porterův model pěti sil nebo 4C analýzu. Z interní analýzy podniku práce obsahuje analýzu interních zdrojů firmy s výpočtem ukazatelů mobility a fluktuace. Výstupem provedených analýz je SWOT analýza, která shrnuje silné a slabé stránky podniku, její příležitosti a hrozby
Vedoucí práce: Jiří Dvořák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2013
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2013
Keywords: strategický management; management [obor dipl. práce]; SWOT analýza; PEST analýza; Porterův model; diplomové práce; strategic planning; master's theses