Predikce finanční tísně podniků pomocí modelů souhrnného hodnocení - Málková, Zuzana; Klečka, Jiří, 1966-; Schönfeld, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Diplomová práce se zabývá vybranými bonitními a bankrotními modely a jejich schopností predikovat bankrot pomocí jejich aplikace na vybrané české podniky. Mezi vybrané modely patří Index bonity, Kralickův quicktest, Altmanův index, index IN05, Tafflerův index, Springate model a Zmijewski model. Teoretická část práce se zaměřuje na podrobný popis jednotlivých modelů a na popis vybraných podniků v úpadku. Praktická část potom obsahuje vlastní aplikaci modelů na vybrané podniky v úpadku a následné posouzení schopnosti modelů predikovat bankrot.
Vedoucí práce: Jiří Klečka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses