Operačné systémy pre mobilné zariadenia - Štalmach, Tomáš; Smutný, Zdeněk; Řezníček, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Cieľom práce je čitateľa bližšie oboznámiť s operačnými systémami, priblížiť mu princíp fungovania počítača, ale taktiež detailnejšie popísať najrozšírenejšie mobilné platformy používané v dnešných smartfónoch. V úvodnej časti je uvedený teoretický základ práce, ktorý sa skladá z popisu základných pojmov problematiky operačných systémov a základných operácií a služieb spúšťaných a využívaných pri chode operačných systémov. V tejto časti je taktiež priblížené fungovanie jadier operačných systémov, ktoré možno rozdeliť na tri základné typy. Druhá polovica teoretickej časti sa zaoberá operačnými systémami v mobilných telefónoch a dáva si za cieľ popísať stručnú históriu, hlavné vlastnosti a odlišnosti jednotlivých systémov. Pri každej platforme je detailnejšie rozobratá jej vnútorná architektúra popisujúca funkcionalitu jednotlivých vrstiev. Praktická časť práce sa zaoberá pohľadom na trh mobilných zariadení a mobilných aplikácií. Pomocou informácií dostupných od analytických spoločností, ale taktiež pomocou výsledkov vlastného výskumu je cieľom formulovať odporúčania pre tržné segmenty, pre ktoré by mohli byť odporúčania prospešné (spoločnosti zaoberajúce sa vývojom mobilných aplikácií, spoločnosti predávajúce mobilné zariadenia, poskytovatelia mediálneho obsahu). Vlastný výskum je kvantitatívneho charakteru a je realizovaný pomocou internetového dopytovania vo dvoch fázach s ročným odstupom za účelom komparácie výsledkov.
Vedoucí práce: Zdeněk Smutný
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses