Financování animačních projektů v památkách prostřednictvím zdrojů EU - Schwarzová, Eva (2012)
Tato diplomová práce si klade za cíl vytvořit ucelený soubor potřebný k sestavení žádosti o dotace z prostředků Evropské unie na animační projekt v kultuře. Tento soubor vytváří jednak teoretickou částí, ve které popisuje možnosti dotací, o které se může kulturní projekt ucházet v rámci fondů Evropské unie, ale také praktickou částí, ve které shrnuje veškeré poznatky z praxe o realizaci projektu a na konkrétním projektu demonstruje postup při žádání o zmíněnou finanční podporu. Výstupem práce je zjednodušení postupu podávání žádosti, jak pro nezkušené žadatele, tak pro ty, kterým již byla v minulosti žádost z jakéhokoli důvodu zamítnuta.