Vliv finanční krize na bankovní systém České republiky a USA v letech 2007-2010 - Odložilová, Andrea (2013)
Globální finanční krize výrazně zasáhla finanční sektor mnoha států. Tato bakalářská práce zkoumá dopady krize na bankovní sektor České republiky a Spojených států amerických. Cílem mé práce je vysvětlit, proč finanční krize americký bankovní sektor zasáhla velmi silně a český naopak téměř nezasáhla. K analýze jsem využila indikátory finanční stability. V práci také analyzuji, jaký vliv měla krize na akciové trhy.