Ruská národnostní menšina a její kultura v České republice - Mametyeva, Margarita; Riedlbauch, Václav, 1947-2017; Dostál, Petr, 1947-2021; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Bakalářská práce se věnuje jak problematice současného postavení ruské diaspory v České republice, tak i adaptace a integrace Rusů do majoritní společnosti s důrazem na socioekonomickou situaci dané menšiny a na jejich kulturu. Práce mapuje zjištění příčin a důvodů migrace a to i z historického pohledu. Dále popisuje, jak se prolínají ruská kultura a její tradiční zvyky s českou kulturou v podmínkách migrace a jak vnímají Češi ruskou kulturu. Zvláštní pozornost je přitom věnována mladé generaci Čechů, převážně studentům a absolventům vysokých škol.
Vedoucí práce: Václav Riedlbauch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses