Strategická analýza podniku - Janoušková, Markéta (2013)
Diplomová práce nazvaná "Strategická analýza podniku" zpracovává teoretické a praktické poznatky z oblasti strategického řízení podniku. Teoretická část se zabývá obecnými charakteristikami strategické analýzy. V praktické části jsou aplikovány teoretické poznatky a je zde provedena analýza vnějšího a vnitřního okolí podniku. Výsledky analýzy jsou poté shrnuty ve SWOT analýze, která slouží jako podklad pro konkrétní strategická doporučení podniku, který byl analyzován v praktické části práce. Výstupy analýzy a výsledná doporučení jsou plně využitelné pro rozhodování majitelů podniku