Strategická analýza podniku - Janoušková, Markéta; Dvořák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Harantová, Monika (2013)
Diplomová práce nazvaná "Strategická analýza podniku" zpracovává teoretické a praktické poznatky z oblasti strategického řízení podniku. Teoretická část se zabývá obecnými charakteristikami strategické analýzy. V praktické části jsou aplikovány teoretické poznatky a je zde provedena analýza vnějšího a vnitřního okolí podniku. Výsledky analýzy jsou poté shrnuty ve SWOT analýze, která slouží jako podklad pro konkrétní strategická doporučení podniku, který byl analyzován v praktické části práce. Výstupy analýzy a výsledná doporučení jsou plně využitelné pro rozhodování majitelů podniku
Vedoucí práce: Jiří Dvořák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2013
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2013
Keywords: strategický management; management [obor dipl. práce]; SWOT analýza; Porterův model 5 konkurenčních sil; metoda 4C; PEST analýza; diplomové práce; strategic planning; master's theses