Mezinárodní postavení Řecka v 19.-21. století - Trzaskalik, Lukáš; Veselý, Zdeněk, 1950-; Šauer, Jaroslav, 1929-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Tematem této bakalářské práce je mezinárodní postavení novodobého řeckého státu od jeho vzniku po současnost. Pozice Řecka na mezinárodním poli je zkoumána jak ve vztahu k jeho balkánským sousedům a Turecku, tak k dalším zemím, především pak k evropským a světovým mocnostem. Postavení země navenek určuje v prvé řadě její zahraniční politika. Práce proto sleduje primárně zahraniční politiku řeckého státu, její dopady na pozici země a u důležitějších zahraničněpolitických kroků také důvody těchto rozhodnutí. Pokud vnější postavení Řecka ovlivnily další faktory jako události v zahraničí, změna vlády, změna státního území či jiné, jsou objasněny i tyto události. Základní výzkumnou snahou provázející celý text je sledování, jak se pozice země měnila právě v závislosti na výše zmíněných faktorech.
Vedoucí práce: Zdeněk Veselý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses