Specifika účtování dlouhodobých nájemních smluv - pobídky - Boukalová, Michaela (2013)
Diplomová práce se zabývá účetním řešením nájemních vztahů. Začátek diplomové práce specifikuje vývoj trhu s nemovitostmi v posledních letech a poté se téma plně věnuje teoretické základně účtování dlouhodobých nájemních vztahů. Teoretická část je doplněna krátkým legislativním úvodem a praktickými příklady. Poslední oddíl diplomové práce se zabývá účtováním pobídek v nájemních vztazích se zaměřením na tzv. "rent free" neboli slevu na nájemném a analyzuje jeho využití nejenom v podnikání, ale i v účetnictví.