Konfuciánské hodnoty a současná politika Číny - Brožková, Milada (2013)
Práce je zaměřena na to, do jaké míry je současná politika Číny ovlivňována konfuciánstvím. V první kapitole jsou zmíněny základní myšlenky konfuciánství a uvedeny faktory, které vedly k dominantnímu postavení této filosofie na čínském území. V další části je pozornost věnována vlivu konfuciánství na politiku během historického vývoje Číny. Třetí kapitola analyzuje vztah Komunistické strany Číny ke konfuciánství od roku 1949. V závěrečné kapitole je zkoumána současná politika Číny na základě oficiálních prohlášení vlády. Tato prohlášení jsou dána do souvislosti se skutečnou politikou čínské vlády.